סמי טוויג - ייעוץ עסקי
הקמת עסק - פיתוח עסקים - ליווי מנהלים - ניהול משברים
Helvetica Light is an easy to read font, with tall and narrow letters, that works well on almost every site.
מה תפקידו של יועץ עסקי?
"מה ייצא לי מזה?" - זו השאלה הנפוצה ביותר בקרב אנשים העומדים בפני הקמת עסק, או בקרב אנשים שכבר יש להם עסק אך חושבים על פיתוח עסקי כאשר הם שוקלים את האפשרות לשכור את שירותיו של יועץ עסקי. זוהי כמובן שאלה לגיטימית, והייתי אומר אפילו הכרחית. אחד הדברים החשובים שיש לעשות במצב זה הוא תיאום ציפיות. לפני הכול עליכם לשאול את עצמכם מה אתם מצפים שיקרה בעקבות העבודה שלכם עם יועץ עסקי. לאחר שגיבשתם דעה, אני ממליץ להעלות הכול על הכתב בראשי פרקים לקראת המפגש עם היועץ.
במקרים לא מעטים, המבקשים את עזרתו של יועץ עסקי לא יודעים למה עליהם לצפות. גם במקרים אלה, אני ממליץ להעלות על הכתב את עיקרי מחשבותיכם. זכרו: ככל שתתאמו ציפיות עם היועץ, כך תגיעו לתוצאות טובות יותר, ובעיקר - תמנעו מתחושות של תסכול ואכזבה.
בפגישה עם היועץ העסקי אני ממליץ לדבר בפתיחות וללא פילטרים, וכן לא להתבייש לשאול שאלות נוקבות אודות יכולתו של היועץ למלא את משאלותיכם. השיחה הזאת תבהיר לשני הצדדים שני דברים עיקריים: מה הן המטרות שיש להשיג והאם התקשורת ביניהם נאותה.
לאחר שהבהרתי את הצורך בתיאום ציפיות, ובהנחה שהחלטתם לשכור את שירותיו של יועץ עסקי, אסקור מהי דרך הפעולה הרצויה של היועץ מולכם, הלקוחות.
לאחר שיחת היכרות טלפונית ותיאום ציפיות, היועץ העסקי יקיים עמכם מפגש היכרות, ובעיקר - יבוא להכיר את העסק שלכם. יועץ עסקי בעל ניסיון יכין רשימה ארוכה של שאלות שמטרתן להבין את יתרונותיו של העסק שלכם, את נקודות החולשה שלו, מי הם המתחרים העיקריים שלכם, מהם יתרונותיהם על-פניכם, מהי הסביבה הפיזית שבה אתם פועלים ומהי דרך הניהול שלכם. לאחר מכן, היועץ העסקי יכין לכם תכנית עבודה מסודרת שתכלול מטרות, חלוקת תפקידים ולוחות זמנים. תכנית עבודה זו תהיה מונחת לפניכם ולפני היועץ, ותהיה הכלי העיקרי לתיאום ולבקרה במהלך העבודה המשותפת.
יועץ עסקי מנוסה נוהג להטיל מטלות על הלקוחות, מעין "שיעורי בית", שבאמצעותן תלמדו להכיר טוב יותר את המלאכה של ניהול עסק, פיתוח עסק, אסטרטגיה, שימור לקוחות ועוד. במהלך כל תקופת עבודתו עמכם היועץ העסקי יתיצב בעיניים פקוחות ועם "היד על הדופק" על מנת לוודא שאתם ממלאים נכון את הנחיותיו ועל מנת לתקן בזמן אמת את הטעון תיקון והכוונה.
חשוב מאוד לזכור: היועץ לא נועד להחליף אתכם בניהול העסק שלכם או בקבלת ההחלטות. כל אלה יהיו אך ורק בידיכם. תפקידו להיות רק יועץ עסקי ולא שותף שלכם בעסק.
לטעמי, יועץ עסקי אמור להיות זמין ללקוחותיו במהלך מרבית תקופת העבודה המשותפת על מנת לתת עצה, לענות לשאלה או להדריך בפתרון בעיה. בימינו, כאשר ישנם כל כך הרבה אמצעי תקשורת, אין סיבה שהיועץ לא יעמיד לרשותכם את הדרכים האלה לתקשורת שוטפת עד שתרגישו, הן אתם והן היועץ, שאתם יכולים "לעמוד על הרגליים" באופן עצמי.
בהצלחה !